Barack Obama i programmet "Late Show with David Letterman". Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Brendan Smialowski

Obama gav Romney känga i Lettermans program

USA:s president Barack Obama och Demokraterna känner medvind efter motståndaren Mitt Romneys kommentar om bidragstagare i USA. Obama passade på att ge Romney en känga i tv-stjärnan David Lettermans tv-program.

Enligt Republikanernas presidentkandidat Mitt Romney är 47 procent av USA:s befolkning "beroende av staten" och ser sig som "offer". Uttalandet kom att dominera den politiska debatten – och president Barack Obama var inte sen kommentera Romneys åsikt.

– En sak jag lärt mig som president är att man representerar hela landet. Om du vill bli president, måste du arbeta för alla, sade Obama till David Letterman i dennes program på tv-kanalen CBS.

Obama har ett stöd på 48,5 procent jämfört med Romneys 45,5 procent, enligt en sammanställning från Real Clear Politics på onsdagen och bedömare tror att uttalandet som spritts genom en smygfilmad video kommer att ytterligare belasta Romneys fortsatta valkampanj.

Men den erfarna republikanske strategen Ann Stone, som jobbat med över 500 politiska kampanjer och som besökte Stockholm på onsdagen, anser att Romney ska sitta still i båten – trots de dalande opinionssiffrorna.

– Mitt råd är: Håll dig till budskapet. De må vara bistert och inte så elegant uttryckt, men Romney menade det han sade. Och fler amerikaner än man kanske tror håller med honom, säger Stone.