EHTIKUVA / AFP PHOTO / FAROOQ NAEEM

Hizbollah manar till fler attacker mot USA

Våldsamma protester mot Muhammedfilmen och USA fortsatte idag i den muslimska världen.

Våldsamma protester mot Muhammedfilmen och USA fortsätter i den muslimska världen.

I Libanon manade Hizbollah-rörelsens ledare, Hassan Nasrallah, hundratusentals anhängare till en veckas protester runt om i landet.

- Hela världen behöver se ilska i era ansikten och i era nävar, sade han i ett tv-sänt tal på söndagen, där han kallade filmklippet den "värsta attacken hittills mot islam."

Även al-Qaidas gren på den arabiska halvön (Aqap) manade till attacker mot amerikanska beskickningar i Mellanöstern och Afrika, och amerikanska intressen i västvärlden. Amerikansk ambassadpersonal ska nu evakueras från både Sudan och Tunisien, där säkerhetsstyrkor omringade en moské på jakt efter en salafistledare som eftersöks i samband med förra veckans våldsamheter.

Irans vicepresident Mohammad Reza Rahimi sade samtidigt att landets regering skulle "spåra upp och straffa den skyldige som har förolämpat 1,5 miljard muslimer i världen". Tusentals studenter i Afghanistan och Pakistan brände flaggor och bilder av president Barack Obama och skanderade USA-fientliga slagord.

Protesterna mot det USA-producerade filmklippet, som framställer profeten Muhammed som en dum och makthungrig person, bröt ut i tisdags i förra veckan. Fyra amerikanska diplomater dödades i en attack mot den amerikanska ambassaden i Benghazi.