Foto: Lehtikuva

Två trafikolyckor skördade tre liv

Två personer har omkommit och tre personer har skadats i en kedjekrock mellan tre personbilar och en långtradare med släp i Hattula. Tidigare under tisdagen omkom en man i en krock i Heinola.

Tre personbilar och en långtradare med släp krockade vid tretiden i dag på eftermiddagen i Hattula, norr om Tavastehus. 

Långtradaren hade kommit från Pälkäne-hållet längs väg 57 då en grå personbil framför skulle svänga till vänster. Långtradarchauffören märkte inte att den gråa personbilen vände och körde in i personbilen bakifrån. Det ledde till att personbilen slirade över i den mötande körfilen och frontalkrockade med en personbil som kom emot. Båda personbilarna totalförstördes. Långtradaren körde av vägen och ut på en åker via den mötande körfilen, där långtradarens släp krockade med en mötande bil. 

Två personer person omkom, ett äldre par som fanns i den bil som träffades  av långtradarens släp. Tre personer skadades. Vägen var avstängd i flera timmar och trafiken arrangerades om via omvägar.

Man dog i Heinola-krock

En personbilsförare dog i en kollision med en långtradare i Heinola tidigare i dag. Offret är en man från södra Finland född på 1970-talet, enligt polisen i Päijät-Häme.
Olyckan inträffade på förmiddagen ungefär tio kilometer från Heinola kyrkoby i riktning mot Kouvola.  

Personbilen som kom från Heinolahållet körde över i den mötande filen och krockade med en långtradare. Föraren dog omedelbart. Heinola-Kouvola-vägen var avstängd i tre timmar efter olyckan.