Efter att Kaj-Gustaf Bergh blev Ålandsbankens ordförande har han blivit övertygad om att det är rätt gäng som leder banken. Foto: Hbl-arkiv/ Tor Wennström

Ålandstidningen: Ålandsbankens ordförande tvivlade på ledningen

Ålandsbankens ordförande Kaj-Gustaf Bergh säger i en intervju för Ålandstidningen att banken aldrig skulle ha köpt Kaupthing om man vetat hur motigt det skulle bli och att han tidigare tvivlade Ålandsbankens ledning.

– Jag var inte med när förvärvet gjordes, men min uppfattning är att man aldrig hade köpt Kaupthing om man vetat hur motigt det skulle bli, säger Ålandsbankens ordförande Kaj-Gustaf Bergh i torsdagens Ålandstidningen.

Bergh, som varit ordförande för Ålandsbanken i fyra månader, säger att företagsförvärv alltid är riskabla och att en stor del av dem inte lyckas.

Ålandsbanken har haft en tuff tid på sistone. I intervjun säger Bergh att han tvivlade på bankens vd och ledning medan han bara var medlem i styrelsen.

– Men det här har förändrats efter att jag blivit ordförande. Nu är jag övertygad om att det är rätt gäng som leder banken.

Bergh tror inte att vd:n Peter Wiklöf får en mildare behandling av styrelsen för att hans farbror Anders Wiklöf är en av bankens storägare.

– Tvärtom. Om du är vd för ett företag där din farbror äger 20 procent sätter det stort ansvar på dig, säger Bergh till Ålandstidningen.