Brödi bageriet Kannisto i Helsingfors. Foto: Lehtikuva/Benjamin Suomela

Kolhydratfattigt bröd smakar inte längre för finländarna

Försäljningen av LCHF-produkter har minskat. S-gruppen uppger att åtgången på kolhydratfattigt bröd minskade i början av året.

Samtidigt har försäljningen av produkter som ska undvikas i lågkolhydratkosten, såsom bröd, mjöl och pasta, slutat minska.

I K-kedjans butiker har också efterfrågan på kolhydratfattigt bröd utjämnats medan försäljningen av vanligt bröd har upphört att sjunka.

Smörförsäljningen har inte ökat i S-gruppens butiker. I K-kedjans uppföljning ökar däremot smörkonsumtionen fortfarande i jämn takt.

Även om smör och hönsägg fortfarande smakar för konsumenterna ökar inte längre försäljningen av LCHF-produkter.

– Boomen har nått sin topp, säger S-gruppens sortimentschef Ilkka Alarotu.