"Kike" Elomaas man hedersmedlem i mc-gäng

Kimmo Elomaa, make till riksdagsledamoten Ritva "Kike" Elomaa (Sannf) medger att han är hedersmedlem i motorcykelgänget Cannonball. Han förnekar ändå att han vet något om vad klubben eller dess medlemmar sysslar med.

– Jag får klä mig i deras kläder om jag vill. Jag har inte en nyckel till deras klubblokal, ingen rösträtt och jag vet ingenting om deras angelägenheter, säger Elomaa till FNB.

Han säger att Cannonball kallade honom till hedersmedlem efter att FNB publicerat nyheten om hans kontakter med klubben.

Elomaa säger att han trots hedersmedlemskapet inte har något att skaffa med de andra medlemmarna. Presidenten för klubbens avdelning i västra Finland går på samma gym som han, men de tränar inte tillsammans.

–Jag är född i en motorcykelfamilj. Det här är inget snedsteg av en gammal man.

Forssa-Loimaa tingsrätt och senare Åbo hovrätt har gjort bedömningen att gänget i Åbo utgör en del av den organiserade brottsligheten.

–Jag har ingen information om hur de livnär sig, säger Elomaa.

Det var Ilta-Sanomat som först skrev om hedersmedlemskapet. Tidskriften 7 päivää publicerade i sitt färska nummer en bild där Elomaa är klädd i en Cannonball-munkjacka.

Elomaas fru, riksdagsledamot Ritva "Kike" Elomaa sade till Ilta-Sanomat att hon blivit överraskad av klubbmärket som hennes man hade på sig.