Videon med händelsen har nu tagits bort från nätet. Foto: Skärmdump/ Youtube

Den nakne mannen som slog på en buss minns inget av händelsen

Den nakne mannen som slog sönder ett bussfönster i Hervanta i Tammerfors i början av juli säger till polisen att han är ledsen över händelsen och sitt eget agerande.

Fallet fick mycket uppmärksamhet på internet i och med att händelsen filmades av en granne och lades upp på Youtube. Mannen har förhörts av polisen och han har även sett videon. På mannens begäran har filmen tagits bort från nätet. Mannen säger till polisen att han inte kommer ihåg något av händelsen.

Enligt polisen hade mannen uppträtt förvirrat redan några dagar innan händelsen med bussen. Hans anhöriga hade försökt få honom att söka vård, men de hade inte lyckats.

På morgonen när mannen stoppade en buss och började slå mot bussens vindruta hade den polispatrull som befann sig närmast åkt till platsen. Mannens före detta fru hade också kommit till platsen och försökt ringa på hjälp men mannen hade slagit sönder hennes telefon.

Inget gemensamt språk

Polisen och den utländska mannen hade inget gemensamt språk, vilket enligt polisen försvårade gripandet. Den förvirrade mannen bet en av poliserna genom polisens overall och uppträdde så aggressivt att poliserna slog till mannen med en batong och använde pepparsprej.

På riksåklagarämbetets begäran har en utredning inletts om polispatrullen som kom först till platsen använde för mycket våld mot mannen. Expertutlåtandena om polisens våld blir klara inom kort.

Den nakne mannen misstänks för våldsamt motstånd mot tjänsteman och skadegörelse.