Foto: Hbl-arkiv / Leif Weckström

Business Insider: Timo Soini farlig för världsekonomin

Business Insider placerar Sannfinländarnas ordförande Timo Soini på listan över de tretton personer som genom ord och handlingar förstör världsekonomin. Soini hamnar på plats sju, efter bland andra Angela Merkel och Barack Obama.

Den amerikanska tidningen Business Insider har listat de personer som bidrar mest till den pågående globala ekonomiska krisen.

Tidningen påpekar att personerna på listan inte avsiktligt försöker förstöra ekonomin, men att de genom att förlama politiken, av nationella eller ideologiska skäl, bidrar till att världsekonomin mår dåligt.

Timo Soini återfinns på plats sju på listan. Som ledare för det största oppositionspartiet i Finlands riksdag och som en av Europas största euroskeptiker, har Timo Soini en otroligt viktig position med tanke på framtida europeiska räddningsaktioner, skriver tidningen.

På första plats finns Tysklands förbundskansler Angela Merkel och på andra plats Frankrikes president François Hollande. USA:s president Barack Obama finns på plats sex på listan.

Läs artikeln och hela listan här.