Nytt sjukhusslagsmål i Göteborg

Minst en person blev skjuten och flera andra fick skador i ett bråk utanför Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg på onsdagen, rapporterar svenska polisen på sin hemsida.

Sex personer slogs med bland annat skiftnycklar och en man ska också ha skjutit in i en bil. Vittnen ska ha hört flera skott och en bil med skottskador finns på platsen.

Den cirka 30-åriga mannen som avlossade skotten flydde från platsen i en annan bil. En pistol hittades av polisen.

– Vi är över hela stan och stoppar bilar. Vi har egentligen satt in allt vi har i Göteborg på det här. Det är fullt pådrag, säger Björn Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

– Det är lätt kaotiskt. Jag kan inte säga hur många som är skadade – inte säga hur många som är gripna. Vi har hittar bilar med skotthål, blodiga personer och har mycket vittnen som ska höras.

Blixter menar händelsen inte skett av en slump.

–Detta är riktat. Det är en konflikt mellan grupperingar, säger han utan att vilja gå in närmare på vilka grupperingar det rör sig om.

Enligt polisen kan det inte uteslutas att kvällens skottlossning är kopplat till det stora bråk som utbröt på en intensivvårrdsavdelning på sjukhuset natten till onsdagen. I det bråket var som mest ett 30-tal personer inblandade från två olika familjer.

Polisen har tagit in fyra personer till förhör och två bilar är beslagtagna för en teknisk undersökning, enligt polisens hemsida. En förundersökning med rubriceringen mordförsök har inletts.