Sista debatten: "Större socialt hjärta"

Carl Haglund och Anna-Maja Henriksson, de två ordförandekandidaterna i SFP, blev utfrågade en sista gång före söndagens ordförandeval.

Frågorna handlade om kommunalval, ekonomi och välfärd men jakten var förstås igång också på de berömda skillnaderna. Den här gången frågade Mikaela Nylander vilken den största skillnaden är till sittande ordförande Stefan Wallin.

– Vi ska ha ett stort hjärta för sociala frågor, och det skulle synas mer än hittills, sade Henriksson som svar på hur hennes ordförandeskap skulle se ut.

Carl Haglund tonade å sin sida ner personcentreringen och ville hellre att man ska fråga sig "var vi står".

– Det är inte så viktigt vad man själv ensam står för utan vad man står för tillsammans, sade Haglund som varit en av motorerna i den så kallade Kasnäsprodessen, som varit gräsrotsorienterad.

Anna-Maja Henriksson påminde om att kandidatnomineringen inför kommunalvalet är den första frågan som den valda ordföranden måste ge sig i kast med och sade sig vara beredd att sätta sig själv i blöt ute i regionerna för att det ska lyckas.

I utbildningsfrågor konstererade Haglund att det inte ar ett bra beslut att slopa studentsvenskan, eftersom intresset för att skriva svenskan minskat.