Fyra skadade i skottlossning i Kosovo

Åtminstone tre serber och en Kfor soldat har skadats i en sammandrabbning i norra Kosovo som utlöstes av fredsbevararnas försök att röja undan vägspärrar.

Enligt BBC:s uppgifter sköt soldater i den Nato-ledda styrkan antingen med gummikulor eller skarpa skott efter att upprorsmakare kastat sten invid en vägspärr i närheten av staden Zvečan.

Ett ögonvittne uppger för nyhetsbyrån Reuters att några serber även hade skjutit med handeldvapen.

Serber satte upp vägspärrar i fjol efter att kosovanska och EU-myndigheter försökte få kontroll över gränsen till Serbien.

Våldsamheter har regelbundet brutit ut vid gränsen mellan fredsbevarare och etniska serber som utgör majoriteten i norra Kosovo.

"Självförsvar"

— En Kfor-soldat har blivit skadad och hans tillstånd är stabilt, sade en talesman för Nato i Kosovo, Uwe Nowitzki, till nyhetsbyrån Reuters.

— Kfor svarar i självförsvar då situationen så kräver, fortsatte han utan att delge vidare detaljer.

Nyhetsbyråer rapporterar att åtminstone tre serber har skadats.

Den albanska majoriteten i Kosovo lösgjorde sig från Serbien 1999 efter ett krig mellan Belgrad och Nato, och förklarade sig självständiga 2008.

Kring 80 länder har erkänt Kosovos självständighet. Men många länder, med Serbien och Ryssland i spetsen, har inte gjort det.