Nytt kundregister – ta kontakt om Hbl uteblir

Hufvudstadsbladet byter prenumerations- och distributionssystem. Det kan därför uppstå tillfälliga störningar i utdelningen.

På tisdag är det dags. Då går Hufvudstadsbladet, som den sista av tidningarna i KSF Media-bolaget, över till ett nytt prenumerations- och distributionssystem.

Det handlar om ett omfattande arbete. Förutom att alla kunduppgifter matats in, ska adresser som täcker vartenda hörn av Finland finnas med. KSF har byggt upp ett helt nytt adressregister.

– Målsättningen är att bytet inte ska förorsaka problem med uteblivna tidningar, men tyvärr måste vi räkna med att det kan ske i någon mån under de första dagarna, säger vd Henrik Johansson.

Han uppmanar den som blir utan Hbl att så fort som möjligt meddela om det.

– Då får vi felet korrigerat. Annars tror vi att allt är okej.

Man kan ringa till Itellas distributionsservice på telefonnummer 0200-127 127 eller till Hufvudstadsbladet på telefonnummer 09-1253 500.
En anmälan kan också göras på internet på adressen hbl.fi/utan.

Hufvudstadsbladet har 46 000 prenumeranter. Redan tidigare har Borgåbladet, Västra Nyland och Östra Nyland gått över till Kayak, som programmet heter.

Det ska på ett mångsidigare och modernare sätt än det tidigare systemet hantera kunduppgifter. Det behövs för tidningsutdelningen och används också i marknadsföringen av tidningarna.