Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Kritik mot att Wahlroos leder SFP-råd

SFP:s båda ordförandekandidater anser att man borde diskutera Björn Wahlroos lämplighet som ordförande för partiets näringslivsråd, ett informellt organ som tillsattes som bollplank i näringslivsfrågor 2008.

– Näringslivsrådet har visserligen inte stor roll i partiet, men allt han sagt är inte sådant jag skulle skriva under. Allt är inte sådant SFP skulle skriva under, säger Carl Haglund som anser att man kunde diskutera Wahlroos roll.

– Alla har rätt till sina åsikter, det betyder inte att man behöver omfattar allt han säger. I SFP-sammanhang har jag aldrig ens träffat Wahlroos, och det säger väl något om hur aktiv han är i partiet. Men vi måste diskutera hur det ser ut. Det är det som är frågan, vilket intryck det ger, säger Anna-Maja Henriksson och avser näringslivsrådets koppling till partiet.

– Man ska visserligen inte skuldbelägga nån som lyckats – människor får lyckas – men när man har kontroversiella åsikter ska man kunna ta kritik, säger Henriksson.

Haglund och Henriksson möttes i den första av sju ordförandedebatter inför partidagarna i Karleby i juni då SFP väljer ny ordförande.