Arkivbild.

Familjemördaren på Degerö sinnesundersöks

Fadern har erkänt dåden. Han dödade såväl hustrun som barnen med tiotals knivstick. Handlingarna har begåtts med ett besinningslöst raseri. Knivsticken har riktat sig mot offrens huvuden, halsar och bröstkorgar.
Åklagaren har krävt livstids fängelse.

Ur polisutredningen framgår att grannarna i åratal utsatts för den berusade familjefaderns skrikande och bullrande. Parets högljudda grälande var bekant för grannarna. Ofta var det hustruns skrik som hördes in i grannlägenheterna.

En socialarbetare som träffade mannen på dagen före morden vittnar om mannen hade varit i dåligt skick, självdestruktiv och lidit av abstinens efter att ha blivit utsläppt ur polishäktet i Tölö.
Socialarbetaren hade i två timmars tid försökt ordna med fortsatt vård åt honom, utan att lyckas hitta en vårdplats.

Hustrun hade berättat att maken kvällen innan han fördes till häktet talat om självmord. Hon hade varit mera orolig för honom än för sig själv och barnen, trots att mannen hade haft svartsjuka vanföreställningar om hustrun.

Mannen hade inte före morden brukat våld mot familjen.

Han dödade familjemedlemmarna när de låg i sina sängar, först hustrun, sedan det äldre barnet och till sist ettåringen.

Efter morden hade han försökt tända eld på lägenheten och därmed ta sitt eget liv. Den kraftiga rökutvecklingen hade dock tvingat ut honom på balkongen, där brandmännen fann honom. Han erkände omgående morden och branden.
Mannen inväntar sinnesundersökningen i Vanda fängelse.
Hustruns far och syskon ställer sig bakom mordåtalen och kräver 10 000 euro i skadestånd för varje offer.