Foto: Lehtikuva/Antti-Aimo Koivisto. Rovios försäljningsdirektör Harri Koponen och Särkänniemis vd Miikka Seppälä presenterade i dag Angry Birds Land.

Angry Birds-park väcker internationellt intresse

Världens första Angry Birds-park står snart klar i Särkänniemi i Tammerfors. Efter att nyheten om temaparken kom i februari har det internationella intresset överskridit alla förväntningar.

– Vi har också hittills haft en ståtlig nöjespark. Men det här blir kronjuvelen som kommer att locka mer långväga besökare, säger Särkänniemis vd Miikka Seppälä.

Temaparken består av tolv attraktioner. En del är nya och en del har modifierats för att passa in i temat. I mitten av parken finns en jättelik äventyrsbana som är en exakt kopia av en bana i själva spelet.

Företaget Rovio, skapare av varumärket Angry Birds, har medverkat i projektet ända sedan första början och har noga övervakat att allt ser så verklighetstroget ut som möjligt – i den mån det kan bli verklighetstroget när det handlar om en kopia av en spelvärld.

Harri Koponen, ansvarig för marknadsföringen Angry Birds-relaterade produkter på Rovio, berättar att företaget uttryckligen ville att den första temaparken skulle finnas i Finland, trots att det skulle ha funnits intresse på andra håll i världen.