Foto: Hbl

Hbl lanserar ny digital prenumeration

De som prenumererar på Hufvudstadsbladet i pappersform kan nu genom att betala några euro extra i månaden läsa Hbl både på dator och surfplatta.

– Våra prenumeranter har hört av sig och undrat varför de inte kan få Hbl billigare till sin Ipad. Det här är ett sätt att tillmötesgå det önskemålet, säger Johanna Törn-Mangs, chef för digitala medier på Hbl om den nya möjligheten.

Hittills har prenumeranter på papperstidningen kunnat läsa den digitala e-tidningen till nedsatt pris, men i och med det nya digitalpaketet spelar det ingen roll om man ibland läser tidningen på datorn eller Ipaden eller tyr sig till den traditionella pappersvarianten.

Vilka är de tidningsprenumeranter som efterfrågat förmånligare Hbl för Ipad?

– Det kan till exempel handla om personer som reser mycket i jobbet. En grupp är folk som åker hem-ifrån tidigt innan tidningsutdelaren kommit, eller personer som inte kan knycka med sig papperstidningen på morgonen eftersom andra familjemedlemmar vill läsa den, säger Törn-Mangs.

En annan grupp tidningsläsare där många konsumerar Hbl i digitalt format är ålänningarna eftersom papperstidningen kommer till Åland först med posten.

Hittills är det ett tusental personer som läser Hbl med Ipad eller Iphone varje vecka. E-tidningen som i princip är samma produkt men baserad på en annan mjukvarulösning som lämpar sig för datorn, har i dag kring 2 700 läsare i veckan.

 

Nu kan du testa gratis i två veckor! Mera information: hbl.fi/digitalt