Foto: AFP/Lehtikuva/Kenzo Tribouillard

Seriemördaren kan ha haft ännu en medhjälpare

Den franska polisen letar efter en man som misstänks ha hjälpt seriemördaren i Toulouse. Enligt polisen kan mannen ha hjälpt Mohamed Merah att stjäla den skoter som denne använde vid morden. Redan tidigare har Merahs bror erkänt att han var med och stal skotern.

I dag fick polisen Merahs egna videofilmer av dåden av tv-kanalen al-Jazira. Polisen misstänker att det var Merahs medhjälpare som skickade videorna till al-Jaziras Paris-redaktion.

Enligt en poliskälla hade minnestickan med videorna postats i onsdags för en vecka sedan, då Merah redan var omringad av polisen. Minnesstickan hade postats "utanför Toulouse".

Enligt källan är videon hopklippt av morden kombinerade med musik och stycken reciterade ur Koranen.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vädjade till tv-kanalerna att inte sända videomaterialet. Frankrike håller fortfarande på att hämta sig från dödsskjutningarna tidigare denna månad.

Al-Jazira överväger att publicera materialet som anlände till dess byrå i Paris på en minnespinne sent i går.

–Jag vädjar till direktörerna för alla tv-stationer som kan ha bilder i sin ägo att inte sända dem under någon som helst förevändning. Det här av respekt för offren och för Frankrike, sade Sarkozy efter ett möte med polischefer i Paris i dag.

Begravs i Algeriet

Merah sköts ihjäl i sin lägenhet förra veckan efter att belägrats av polisen i 32 timmar. Veckorna före det hade han dödat tre judiska barn och en lärare vid en skola i Toulouse och tre soldater av utländsk härkomst i en närliggande stad.

Merah ska begravas i sina fäders hemland Algeriet, enligt fadern som planerar att stämma Frankrike för sonens död.

–Mohamed hade ett algeriskt pass och har funnits i det algeriska konsulatets förteckningar i Toulouse sedan han föddes, sade fadern.

Han ämnar stämma franska staten för att sonen sköts ihjäl och inte togs levande efter belägringen.