Foto: AFP/Lehtikuva/Eric Cabanis

Skott vid judisk skola i Frankrike

Samma vapen användes vid attacken mot den judiska skolan i Toulouse i dag som vid mordet på tre soldater i regionen förra veckan, uppger en juridisk källa för AFP. Därmed ser det ut som att en seriemördare går lös i den sydvästfranska staden.

Tre barn och en lärare sköts ihjäl utanför en judisk skola i Toulouse i sydvästra Frankrike. Det var en man på motorcykel som öppnade eld mot en folkmassa utanför skolan.

Ett ögonvittne berättar att gärningsmannen öppnade eld på en plats utanför skolan där föräldrarna släpper av sina barn.

Både president Nicolas Sarkozy och hans främsta rival, Socialisternas presidentkandidat Francois Hollande, ställde in sina kampanjer och satte kurs mot Toulouse efter skottlossningen.

Sarkozy förklarade dödsskjutningarna för en nationell tragedi. Han flög till Toulouse tillsammans med undervisningsminister Luc Chatel och judiska samfundsledare.

Israel sade att landet var "djupt chockat och förskräckt" över attacken mot en judisk skola i Frankrike. Den dödade läraren hade israeliskt och franskt medborgarskap.

Tysklands utrikesminister Guido Westerwelle uttryckte chock över dödskjutningarna och sade att antisemitism inte har någon plats i Europa och måste straffas.

Den franska inrikesministern Claude Gueant skärpte omedelbart bevakningen vid alla judiska skolor i Frankrike.

I samma region sköts förra veckan tre soldater till döds. Också då färdades gärningsmannen på en motorcykel. Alla tre offren var av nordafrikansk bakgrund.