Foto: EPA/Keld Navntoft

Flygtrafiken till Köpenhamn problematisk

Blue1:s andra plan från Helsingfors till Köpenhamn i dag tvingades vända halvvägs.

Under förmiddagen var bemanningen i säkerhetskontrollen på Köpenhamns flygplats Kastrup minimal, vilket ställde till med problem för flygtrafiken. Säkerhetspersonalen hade gått på ett fackmöte klockan fem i morse dansk tid. Efter några timmar återgick personalen till arbetet.

– Passagerarna i Blue1:s första plan från Helsingfors till Köpenhamn fick sitta länge i flygkabinen innan de kom in till flygfältet. Och vårt plan från Tammerfors till Köpenhamn i morse landade istället i Stockholm, säger Tom Christides, kommunikationsdirektör på Blue1.

Blue1:s andra plan från Helsingfors till Köpenhamn i dag fick vända om halvvägs. Planet ställdes in helt och passagerarna flyttades till senare avgångar.

– Enligt den information jag har nu flygs följande avgångar normalt.

Blue1 flyger åtta gånger till Köpenhamn i dag och de följande flygningarna startar klockan 16.00, 18.25 och 21.15.

Två av Finnairs plan blev försenade på grund av situationen på Kastrup. Ett plan från Köpenhamn till Helsingfors som skulle starta strax före nio på morgonen blev en halvtimme sent. Det andra flyget, som skulle starta strax före tio från Helsingfors till Köpenhamn, blev också en halvtimme försenat.

Norwegian, som i dag hade en flygning klockan sju från Helsingfors till Köpenhamn, drabbades inte av problemen på Kastrup.