Maj-Britt Nordman från Jakobstad är en av dem som kom ut från den avbrutna föreställningen. Foto: Cata Portin

Svenska teaterns scenteknik fixades i natt

Teknikproblemen på Svenska Teatern i går kväll berodde på att två kontakter var lösa. De lösa kontakterna slog ut hela scentekniken och den utsålda föreställningen av Kristina från Duvemåla måste inhiberas.

Två lösa kopplingar var tillräckligt för att slå ut hela  scentekniken på Svenska teatern i går.  Felet åtgärdades under natten av de teknikanvariga  från Tammerfors.

–  Det finns det flera tusen liknande kablar i huset, men felet hittades sist och slutligen ganska snabbt, säger Svenska Teaterns informatör David Lindberg.

Han berättar även att såväl Gotlandsresenärerna som Maj-Britt Nordman från Jakobstad - som Hbl skrev om i går – har fått plats till kvällens föreställning av Kristina från Duvemåla. 

Maj-Britt Nordman, som har utvandrare i släkten, har läst Vilhelm Mobergs alla fyra böcker i Utvandrarserien inför föreställningen. 

För den övriga publiken som skulle ha sett musikalen på torsdagskvällen den 8 mars sätts en extra föreställning in den 27 mars. Från och med måndagen kan torsdagsbiljetterna bytas till nya i Svenska Teaterns biljettkassa.  Se Svenska teaterns hemsida här