Foto: Hbl-arkiv/Kristoffer Åberg

Partikamraterna får nog av Hakkarainen

Sannfinländska riksdagsmannen Teuvo Hakkarainens senaste klavertramp fick nya dimensioner i går när den inblandade kvinnan hävdade att han försökt köpa sex av henne.

Teuvo Hakkarainen hade efter en våt kväll på nattklubben sökt sig till mc-ligan Bandidos klubblokal för en efterfest. På klubben hade han, enligt egen utsago, erbjudits sextjänster av en kvinna med utländsk bakgrund. Hakkarainen påstod att han tackat nej, men gett henne en hundralapp för att han ”tyckte synd om henne”.

I går trädde kvinnan fram i Ilta-Sanomat och gav en helt annan version av det skedda. Enligt kvinnan hade Hakkarainen betett sig buffligt och till slut bett om att få köpa sexuella tjänster.

Kvinnan hade försökt förklara för honom att hon inte är prostituerad.

I riksdagen börjar Hakkarainens partikamrater få nog av hans ständiga klavertramp.

Tom Packalén, ex-polis, gick så långt att han frågade sig om Hakkarainen har infilt­rerats i partiet för att skada det. Packalén kräver att det vidtas åtgärder mot Hakkarainen. Han var dock inte beredd att kräva att Hakkarainen utesluts ur den sannfinländska gruppen.

Hakkarainen själv kommenterade kort händelsen i ett pressmeddelande. I det bekräftade han att besökt mc-klubben men att han inte har några bindningar till den eller dess medlemmar.

Han förnekade också att han skulle ha köpt eller försökt köpa sextjänster av någon. Han beklagade det inträffade och uppgav att han inte kommenterar det mera.

Skandalautomat

Nyligen avslöjades att den sannfinländska riksdagsledamoten Kike Elomaas man hade bindningar till ett annat kriminellt motorcykelgäng.

Skandalerna kring Sannfinländarna avlöser varandra. Förra veckan kallade Timo Soini EU-kommissionär Olli Rehn för ”Bryssels Bobrikoff”.

Strax innan ville partiets kommunfullmäktigeledamot i Kjulo hedra pizzeriamördaren i Uleåborg med medalj för att han skjutit en invandrare.

I tisdags framgick att en suppleant i styrelsen för Birkalandsdistriktet hade grundat en Facebookgrupp som publicerar rasistiska skämt, nazistiska videor och talar om att döda romer.

I höstas uttryckte riksdagsman Jussi Halla-aho önskemål om att militärjuntan återinförs i Grekland.