Foto: EPA/Julien Warnand. Eurogruppens ordförande, Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker, är inte nöjd med Greklands insats.

Grekland får vänta på pengar

Eurogruppen beviljade inte det andra stödpaketet till Grekland i natt. Istället möttes den grekiska delegationen av en rad krav som måste uppfyllas för att arbetet ska kunna gå vidare. Främst vill gruppen återfå förtroendet för att de grekiska politikerna verkligen genomför de förändringar de lovat.

Euroländernas finansministrar avslutade sitt möte strax före midnatt utan att ge klartecken för det andra grekiska stödpaketet.

- Även om mycket har fallit på plats i Grekland under de senaste dagarna, så hade vi inte all information vi behövde för att kunna fatta ett beslut, sade eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker.

Beslutet skjuts nu återigen upp. Målsättningen är att kunna fatta ett formellt beslut nästa veckas onsdag. EU meddelar samtidigt att man stärker närvaron i Grekland för att kunna övervaka utvecklingen bättre.

För att stödpaketet på 130 miljarder euro ska betalas ut måste Grekland parlament på söndag godkänna det avtal som landets partiledare och EU, Internationella valutafonden och Europeiska centralbanken kommit överens om.

Grekland måste även presentera en budget där landets utgifter bantats med ytterligare 325 miljoner euro.

Dessutom måste Grekland lyckas övertyga Jean-Claude Juncker och eurogruppen om att de den här gången verkligen kommer att genomföra vad som lovats.

EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn bekräftade att en uppgörelse med de privata bankerna om skuldnedskrivning "praktiskt taget är klar".