Förskolebarn i svår bussolycka i Danmark

En person omkom och flera barn skadades vid en bussolycka på norra Själland i dag. Efter en kollision körde bussen av vägen och hamnade på sidan nedanför en slänt.

Olyckan vid Gunderöd mellan Hörsholm och Hilleröd orsakade katastroflarm och 16 ambulanser sändes dit. Det som först beskrevs som en singelolycka i halt väglag visade sig vara en kollision, där bussen krockade med en mötande bil som försökt göra en omkörning. Personen som omkom fanns i personbilen.

I bussen färdades, enligt polisen, omkring 40 förskolebarn från Köpenhamn tillsammans med ett antal vuxna. Barnen uppges vara i åldern tre till sex år. Två vuxna och två barn med allvarliga skador fördes till traumacentret på Rigshospitalet i Köpenhamn, medan tre barn med lättare skador togs om hand i Hilleröd. Men ännu ett par timmar efter olyckan saknade polisen total överblick över skadeläget.

Även de barn som verkade fysiskt oskadda fördes till Hilleröd för kontroll innan de kördes vidare till Köpenhamn. Där samlades samtidigt oroliga föräldrar på barnens förskola på Österbro.

- Vi ställer upp med psykologhjälp för dem som behöver det. Vi håller också på med att underrätta de föräldrar som inte kommit dit än, säger barn- och ungdomsförvaltningens presschef till den danska nyhetsbyrån Ritzau.