Juhani Ripatti t.v. har senast varit aktuell som ex-formelföraren Jyrki Järvilehtos t.h. jurist. Foto: Lehtikuva / Jussi Nukari

Jyrki Järvilehtos jurist häktas

Helsingforsjuristen Juhani Ripatti sitter anhållen hos kriminalpolisen i Helsingfors och begärs häktad i morgon.

Tingsrätten meddelade överraskande i dag att Juhani Ripatti kommer att begäras häktad i tingsrätten i Helsingfors. Kommissarie Heikki Miettinen som är utredningsledare uppger kort att saken gäller penningtvätt.

– Mera än så kan jag inte säga. Vi kommer att begära att häktningsförhandlingarna sker utan publik. Utredningen är i ett sådant skede att vi inte kan avslöja några detaljer, säger Miettinen.

På tingsrätten kom beskedet lika överraskande och domaren Jukka Jaakkola visste i går ingenting om fallet, men kunde bekräfta att häktningsförhandlingarna ska hållas på fredag.

Strax före Ripattis fall behandlar tingsrätten häktningen av rattfylleristen som körde ihjäl den elvaåriga flickan i Vik på tisdagskvällen.
Ripatti har senast varit aktuell som ex-formelföraren Jyrki Järvilehtos jurist vid rättegången i Ekenäs då dödskraschen i Jomalvik kanal behandlades i november.