Foto: Polisen

50-årig Sibbobo mystiskt försvunnen

Seppo Tapio Tirkkonen är försvunnen sedan en månad. Enligt polisen kan det vara frågan om brott.

Senast sågs han med säkerhet den 7 december  i sitt hem i Sibbo på Hertsbyvägen.

Seppo Tirkkonen är född 1961. Han är 177 cm lång, grovväxt, väger 80-90 kilogram och är skallig. Man vet inget om hans klädsel.

Seppo Tirkkonen hade planerat sälja sitt hus i Sibbo för att flytta till Thailand. Han hade troligen tagit med sig av sig egendom. Tirkkonens telefon slutade fungera den 8 december. Avresan skedde snabbt och kom som en överraskning för hans familj och bekanta.

Tirkkonen var känd i Sibbo som torgförsäljare, men man vet inte vad han gjort på sistone. Enligt kriminalkommissarie Peter Fagerholm vid Polisinrättningen i Östra Nyland har de thailändska  myndigheterna inga uppgifter på att Tirkkonen skulle ha anlänt till Thailand.

Misstänker man brott, kriminalkommissarie Peter Fagerholm?
– Det finns vissa saker i fallet som gör oss oroade. Vissa faktorer antyder att det kan vara frågan om brott. Det är ett speciellt fall, men vi kan inte i det här skedet av utredningen avslöja varför eftersom det kan störa utredningen.

Var han känd för polisen sedan tidigare?
– Han är försvunnen, därför kan jag inte kommentera frågan.

Hade han fiender?
– Vi vet inte om direkta fiender från tidigare men det som skedde före hans försvinnande tyder på möjliga nya fiender.

Enligt Peter Fagerholm misstänker man att han åkt österut, möjligen mot Kotka eller Kouvola.

– Vi är mest intresserade av var är Seppo Tirkkonen är, om någon sett honom eller haft något att göra med honom, särskilt folk som bor i Kymmenedalen men också i övriga Finland.