Reportern. Jenny Jägerhorn.

Vadå WDC?

Vadå WDC? Den frågan får jag fortfarande av en del bekanta trots att det är nu designhuvudstadsåret – den största satsningen hittills i huvudstaden – sparkar i gång.

Hittills har ni kanske inte sett så mycket annat än några färggranna vepor här och där, men nu kommer alltså stan att skapas om av de omkring 250 formgivare som fått WDC-status, men också av alternativa projektskapare.

Jag vill berätta för er läsare inte bara om alla höjdpunkter, men också om mindre projekt, som den där nya bastun eller skejtparken i just din stadsdel.

Ett av designhuvudstadens viktigaste mål är att försöka låta stadsborna själva vara med och utveckla sin levnadsmiljö, heter det på designhuvudstadsårets webbplats. Jag hoppas också på en nära läsarkontakt med er och kommer att ta mig ut från redaktionen för att träffa nyfikna och idérika läsare.

Jag vill kritiskt granska det som känns fånigt och väcka en diskussion om hur design kan göra livet bättre.
Trots att det i dag smäller i alla regnbågens färger på Senatstorget kommer WDC ändå inte att vara ett 365 dagar långt festivalfyrverkeri. Tanken är att designhuvudstadsåret ska vara ett projekt som tittar på den nya roll som hållbar design har och vars effekter man hoppas kommer att sträcka sig långt in i framtiden. Här ska du och jag försöka bidra till att det då inte blir fel.