Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Abba-Benny vill inte vara ansikte för Stockholm

Det är beslutet att bygga om Slussen, för vissa Stockholms själ, som fått fart på bråket. Slussen i sin nuvarande tappning byggdes 1935. Benny Andersson har engagerat sig för att den gamla Slussen ska bevaras. I protest mot att Stockholmspolitiker inte lyssnar på invånarna hotar han kliva av synlig turistkampanj för Stockholm. Därmed skulle till exempel Abba-bilden i Hall of Fame på Arlanda flygplats tas ned.

”Arlanda flygplats har inga åsikter alls om Slussen”, säger Jan Lindqvist, informationschef på Arlanda, till Dagens Nyheter och hoppas att allt handlar om ett missförstånd.

 Men visst,  säger han, Arlanda är beredd att ta ned Abba-bilden i sin Hall of Fame om Abba-stjärnan kräver det.

Enligt Dagens Nyheter, DN,  trappade Benny Andersson i veckan upp Slussenstriden genom att hota att hoppa av Arlandas stockholmskampanj, Hall of Fame. Abba-stjärnan vill att bilden av honom i utrikesterminalen tas ned eftersom stadshuspolitikerna nonchalerar stockholmarnas åsikter.

- Jag har ingen lust att vara reklampelare för en stad som inte tar reson...  Jag har inte träffat en enda människa som vill ha en motorväg genom stan, säger Benny Andersson till DN. 

Hall of Fame är en turistkampanj som drivs av Swedavia och Arlanda för att sälja Stockholmsregionen. Ett hundratal kända celebriteter finns på bilder på flygplatsen. Abba och kungafamiljen är de första som besökarna möter i utrikesterminalen.