Jyrki Järvilehto

Järvilehto fick 2 år och 4 månader fängelse

Domen mot Jyrki Järvilehto offentliggjordes i dag på eftermiddagen vid Raseborgs tingsrätt. Domstolen begärde inte att han omgående skulle gripas.

Domen mot Jyrki Järvilehto offentliggjordes i dag på eftermiddagen vid Raseborgs tingsrätt. Järvilehto döms till 2 år 4 månader ovillkorligt fängelse, men domstolen bad inte att han omgående skulle gripas.

Järvilehto befanns skyldig till att ha kört olycksbåten när hans vän omkom i Jomalvik kanal den 18 juni. Han döms för grovt dödsvållande, grovt äventyrande av trafiksäkerhet och roderfylla.

Järvilehto dömdes också till stora skadestånd, bland annat att betala underhåll åt offrets tre minderåriga barn.Västra Nylands tingsrätt komma med utslaget i målet kring båtolyckan där den förre formel 1-föraren Jyrki Järvilehto var inblandad. En god vän till Järvilehto omkom i olyckan i Ekenäs i Raseborg i juni i fjol.

Åklagaren anser att det var Järvilehto som körde motorbåten och kräver därför fem års ovillkorligt fängelse för bland annat grovt dödsvållande och roderfylleri.
Järvilehto nekar till att han körde båten. Enligt honom satt den omkomne vännen vid ratten.