2007 dödades 32 personer av en manlig student vid Virginia Tech. Chip Somodevilla/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Två döda i skottdrama på Virginia Tech

En polis och ytterligare en person sköts på torsdagen vid universitetet Virginia Tech i USA.

Två personer omkom i en skottlossningen vid universitetet Virginia Tech. Dödsskjutningen inträffade sedan polis på universitetsområdet stoppat en bil för en rutinkontroll, skriver Virginia Tech i ett uttalande på sin nätsida.

Vid kontrollen sköts polisen till döds. Enligt vittnen flydde sedan skytten till fots mot en närliggande parkeringsplats, där ytterligare ett dödsoffer påträffats. Enligt CNN misstänker utredarna att den andra döda personen är gärningsmannen, men de är inte helt övertygade.

Hbl hade mejlkontakt med Cecilia Wester från Korsholm som är utbytesstudent vid Virginia Tech och befann sig i skolan under skjutningen.

– Vi är instängda i området som är ganska stort. Vi vet inte så mycket om vad som händer runt oss, rapporterade Wester klockan 22 finsk tid på torsdagskvällen.

Wester gömde sig då i skolans internationella center. Hon var på en avskedslunch med andra internationella studeranden när skottlossningen inträffade.

– Det florerar en massa rykten, men ingen vet vad som stämmer. Det är cirka åttio poliser här nu. De säger att vi ska stanna inomhus, långt från alla fönster. Det hände för cirka tre timmar sedan så jag är inte orolig. Men många har svårt att förstå att det verkligen händer igen, säger Wester.

Vid Virginia Tech utspelade sig 2007 en av de värsta skolskjutningarna hittills, då 32 människor sköts ihjäl av en 23-årig student.

Wester är imponerad över det välfungerande säkerhetssystemet man byggt upp sedan 2007.

- Kontakten till studenterna fungerar mycket bra. Alla var inlåsta väldigt snabbt, säger Wester.

Polisen utreder om skottlossningen har ett samband med ett rån den närbelägna staden Radford tidigare under samma dag.