Styckmördade gick frivilligt till klubblokal

De två offren för ett styckmord uppsökte United Brotherhoods klubblokal i Vanda frivilligt, uppger polisen.

Två medlemmar i det kriminella gänget sitter häktade på sannolika skäl mistänkta för två mord. En tredje person som suttit häktad har frigetts och är inte längre misstänkt.
Mika Ihaksinen, som leder Centralkriminalpolisens utredning, uppger att det inte finns några tecken på till exempel obetalda skulder eller hämnd i bakgrunden.

–De här offren gick till klubblokalen ex tempore. En av männen var villkorligt frigiven och hade berättat för flera olika personer att han planerat eller hade möjlighet att ordna en frigivningsfest på klubblokalen, säger Ihaksinen.

Mannen hade suttit i fängelse i tolv år och hade en barndomsvän med sig till klubblokalen den 8 juni. Två av de tre andra män som fanns på plats då är nu mordmisstänkta.

Vittnen har berättat för polisen att offren under natten rörde sig från ett köpcenter i Hasselbacken till klubblokalen, som ligger mitt i ett lugnt bostadsområde. Ihalainen vill inte gå ut med några ingående detaljer så länge utredningen pågår. Han vill inte heller berätta när kropparna transporterades bort från klubben, men de hittades i sopsäckar i början av juli – en i Nurmijärvi och en i Esbo. Den ena av de häktade misstänks också för att ha försökt dräpa medbrottslingen.

En åklagare ska ta ställning i ärendet nästa vecka. Helsingin Sanomat var först ut med nyheten.