LEHTIKUVA / AFP PHOTO THOMAS SAMSON

Strauss-Kahn i ny sexskandal

Efter att ha friats från våldtäktsanklagelserna i New York utreds nu Internationella valutafondens omstridde förre chef Dominique Strauss-Kahn för sin inblandning i en prostitutionsskandal i Lille.

Direktören och marknadschefen på ett lyxhotell i Lille har gripits och anklagats för att förse sina gäster med prostituerade, via en hallick i Belgien. Även stadens polischef, Jean-Christophe Lagarde, har gripits av sina kollegor för att förhöras om saken.

Enligt tidningen Le Figaro har Lagarde tillsammans med Dominique Strauss-Khan vid åtminstone tre tillfällen under 2009 och 2010 träffat prostituerade på ett hotell i Paris. Betalningen sköttes av bland andra David Roquet, chef för ett dotterbolag till byggjätten Eiffage.

- Vi åt på rummet och sedan hade vi sex som det hade betalats för. Vi hade varsin flickvän. Jag var med Jade, DSK hade sin flickvän och andra var också med, har Roquet vittnat inför polisen om ett av tillfällena enligt Le Figaro.

Roquet, som greps den 14 oktober och anklagades för hallickverksamhet, har också uppgett att han och de övriga förhörda åkte till Washington i maj på inbjudan från Strauss-Khan.

Själv säger den förre IMF-chefen till nyhetsbyrån AFP att han bett om att få bli hörd om saken så fort som möjligt, för att få slut på alla "insinuationer".