Italienska banker och Frankrike i farozonen

Moody's varnar Frankrike för att de kan komma att hamna på lista för negativa utsikter för kreditbetyget. Samtidigt skrev Standard & Poor's på tisdagen ned sin värdering av 24 italienska banker.

Kreditvärderingsföretaget Moody's har nu varnat för att Frankrike kan komma att placeras på listan för länder med negativa utsikter för sitt kreditbetyg.

Men Frankrike kommer göra allt i sin makt för att behålla sitt kreditbetyg, försäkrade den franske finansministern Francois Baroin på tisdagen, enligt AFP. 

Baroin bedömde att Frankrike redan gjort mycket för att stärka ekonomin under de senaste tre åren och pekade på åtgärder som höjd pensionsålder och sänkta kostnader i den offentliga sektorn.

Sänkt betyg för italienska banker

Standard & Poor's skrev på tisdagen ned sin värdering av 24 italienska banker, däribland de stora utlånarna BMPS och UBI Banca. S&P hänvisar till Italiens försämrade ekonomi.

"Enligt vår uppfattning har de förnyade spänningarna på marknaden i eurozonens periferi, särskilt i Italien, och dämpade tillväxtutsikter lett till ytterligare försämring av italienska bankers verksamhetsmiljö", skriver kreditvärderingsföretaget i ett uttalande.