Håkan Juholt: Jag köpte ingen toblerone

Håkan Juholts gamla synder dras åter fram i rampljuset. Nu möter socialdemokraten inte media utan svarar på facebook. Jutta Urpilainen hör till dem som gillar Juholts svar.

Härvan kring svenske socialdemokratiska riksdagsledamoten Håkan Juholt fortsätter.

S-ledaren Håkan Juholt har varit i blåsväder förr om ersättningar från riksdagen. Redan 2001, då Juholt satt i riksdagen, uppmanades han att bättre redovisa sina utlägg.

Kritiken den gången gick ut på att Håkan Juholt under sju månader under 1999, ska ha gjort kontokortsinköp på Diners på över 10 0000 euro utan att redovisa kvittounderlag.

-Jag har varken köpt Toblerone eller varit på porrklubb", ska han ha sagt till försvar och syftat på Mona Sahlin och Björn Rosengren.

Håkan Juholt väljer att inte möta media utan försvarar sig på Facebook:

"Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt"

Håkan Juholt hamnade åter i rubrikerna  under förra veckan efter att riksenheten mot korruption beslöt granska om det var bedrägeri när S-ledaren under flera år lät riksdagen betala hyran även för sambon.

Juholt har bett om ursäkt och betalar tillbaka 160 000 kronor, ungefär 16 000 euro.

Skandalerna sänker väljarförtroende för Juholt. Enligt en opinionsundersökning som TV4 Nyheterna beställt säger hela 52 procent av de tillfrågade att de har mycket litet eller ganska litet förtroende för Håkan Juholt.