Förra IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn och hans fru Anne Sinclair på väg till domstolen för att höra det friande beslutet tidigare i dag. Foto: Lehtikuva / AFP photo / Timothy A.Clary

Domaren lägger ned sexbrottsmålet mot Strauss-Kahn

Högsta domstolen i delstaten New York lägger ned åtalet mot förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn.

Högsta domstolen i delstaten New York lägger ned åtalet mot förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn.

Domaren lade ned alla sexbrottsåtal mot Strauss-Kahn för att åklagarna inte ansåg motparten vara trovärdig. Domstolen sägs ha gjort en noggrann bedömning av fallet.

Strauss-Kahn är inom kort fri att lämna USA.

En leende Strauss-Kahn lämnade rätten med sin fru vid sida. Han gav senare ett uttalande och sade att hans liv varit en mardröm under de senaste månaderna och att han såg fram emot mer normala tider.

Den 32-åriga hotellstäderskan Nafissatou Diallo hade anklagat Strauss-Kahn för att ha tvingat henne till oralsex.

Åklagarsidan förlorade emellertid förtroendet för henne sedan det framkommit att hon ljugit om sitt förflutna och om vad som hände genast efter incidenten på en hotellsvit i New York den 14 maj.

I brist på fysiska bevis stod ord mot ord och hotellstäderskans ord befanns mindre trovärdiga. Hon ändrade också sitt vittnesmål flera gånger och åklagarsidan sade "att om vi inte tror henne utom rimligt tvivel kan vi heller inte be juryn göra det".

Strauss-Kahn tackade vänner i Frankrike och USA som trott på hans oskuld och han tackade också sin fru och familj.

Strauss-Kahn såg sig tvungen att avgå som chef för Internationella valutafonden (IMF) i maj på grund av att han misstänktes för sexbrott.

Politiska analytiker tror inte att han kan ställa upp i presidentvalet på grund av skandalen.