President Ahtisaari besöker Faces

President Martti Ahtisaari, utvecklingsminister Heidi Hautala och presidentkandidaten Pekka Haavisto (Gröna) besöker etnofestivalen Faces som börjar på fredagen i Raseborg.

Etnofestivalen Faces som börjar på fredagen i Gumnäs i Raseborg kommer att besökas av viktiga samhällspåverkare. Bland andra president Martti Ahtisaari och utvecklingsminister Heidi Hautala (Gröna) deltar.

Också riksdagsledamoten och Utrikesministeriets specialsändebud för Afrika Pekka Haavisto, som även är De grönas presidentkandidat, kommer att besöka festivalen på lördag.

Genom besöket vill politikerna visa sitt stöd för mångkulturaliteten.

President Ahtisaari, som fått Nobels fredspris, har meddelat att han kommer att närvara när festivalen inleds på fredagen.

Heidi Hautala säger i ett pressmeddelande att man inte ska ge efter för våldsdåd, utan att det toleranta och mångfacetterade samhället bör försvaras kraftfullare än någonsin. Hautala deltar i festivalen på söndagen.

Festivalens tema i år är "Viva la difference". Dragplåster på festivalen är Ubuhle be Afrika från Sydafrika och sångaren och låtskrivaren Marcia Lisboa från Brasilien.

Också dans, teater, poesi och bildkonst ingår i programmet.