Foto: AFP/Lehtikuva

Anställda på News of the World får jobb i Finland

De som fick sparken efter att News of the World lades ner har erbjudits nya jobb i bland annat Dubai, Ryssland – och Finland.

I början av juli fick de 283 anställda på tidningen News of the World en kalldusch. Med några dagars varning fick man höra att tidningen som utkommit i 168 år skulle läggas ner. Orsaken var den omfattande avlyssningsskandalen som fortfarande nystas upp i Storbritannien.

Efter budet om att tidningens dagar var räknade, lovade den tidigare vd:n för moderbolaget Rebekah Brooks, att alla anställda skulle tas hand om och erbjudas nya jobb inom News Corporation som ägs av mediemogulen Rupert Murdoch.

Nu har listan på nya jobb presenterats för de före detta anställda. De flesta jobb som erbjuds finns inom Dow Jones eller icke-journalistiska jobb inom IT, eller hos förlaget HarperCollins, skriver The Guardian. Till Hbl uppger News International att man hittills omplacerat 60 personer inom News Corporation. Vad gäller jobben i Finland lär det troligtvis vara frågan om jobb på Oy Fox Film Ab, ifall någon av de arbetslösa medarbetarna är intresserade.