Foto: Dan Andersson

93 har nu avlidit

Ytterligare en av de ungdomar som blev offer för massakern på ungdomslägret på Utöya har avlidit.

Dödstalet efter massakern på Utöya stiger. Enlit NRK har ytterligare en av de skadade avlidigt på sjukhuset vid middagstid i dag. Dödstalet är nu 93. Minst fem personer saknas fortfarande.

86 personer har bekräftats döda efter masskjutningen på Utöya och sju personer har bekräftats döda efter bombdådet i centrala Oslo.

Alla sårade på Ullevål sjukhus från attentaten är nu identifierade, säger sjukhusdirektör Jan Eirik Thoresen till NTB. 96 personer är skadade efter attackerna, 31 av dem har allvarliga eller kritiska skador.

Av de allvarligt skadade är 20 från Utöya och elva från bomben vid regeringskvarteret.

Polisen letar fortfarande efter fyra eller fem saknade i vattnet utanför Utöya, även med hjälp av ubåt. Polismästare Sponheim säger att de fortsätter söka tills man är säker på att ingen mer saknas. Sökandet på marken med hund har avslutats.

Även i regeringskvarteret letar polisen fortfarande efter "okänt antal" saknade.

- Det är inte tal om många, men vi kan inte upplysa om antal nu, säger Sponheim.

Antalet kända dödsoffer för attentaten var på söndagen 93, sedan en skadad från Utöya avlidit tidigare på dagen och höjt dödstalet därifrån till 86. Från bomben i Oslo centrum var sju dödsoffer funna.

Norska kungaparet skulle besöka såväl sjukhuset som regeringskvarteret på söndagens eftermiddag.

Anders Behring Breivik, 32, har erkänt att det är han som står bakom bombattentatet i Regeringskvarteret och massakern på ett politiskt ungdomsläger på ön Utöya.

Behring Breivik kommer att genomgå häktningsförhandlingar på måndag.