Cameron har kallat det brittiska parlamentet till en extra session på onsdag på grund av avlyssningsskandalen. Foto: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / POOL / CHRISTOPHER FURLONG

Ännu en polischef avgår - Cameron kallar till krismöte

Ännu en brittisk polischef avgår på grund av avlyssningsskandalen. Nu har John Yates, andreman till Scotland Yards chef Paul Stephenson som avgick på söndagen, meddelat om sin avgång.

Yates har kritiserats för att han inte återupptog undersökningen av den misstänkta avlyssningen vid News of the World då man fick nya bevis i fallet 2009.

Yates satt också med i den kommitté som samma år anställde Neil Wallis som rådgivare till Scotland Yard. Wallis hörde till tidningens ledning. Han har senare anhållits i samband med avlyssningshärvan.

Premiärminister David Cameron har kallat det brittiska parlamentet till en extra session på onsdag på grund av skandalen. Parlamentet skulle ha inlett sitt sommarlov på tisdagen, men Cameron vill ha en extra session för att kommentera skandalen och utredningen.

På tisdagen ska parlamentet höra mediemogulen Rupert Murdoch, som ägde News of the World, hans son James och den numera nedlagda tidningens chefredaktör Rebekah Brooks.