Flera av Rupert Murdochs högsta chefer har lämnat honom efter skandalen. Foto: Lehtikuva / AFP photo / Ben Stansall

Rupert Murdoch: Vi ångrar oss

I helsidesannonser ber Rupert Murdoch om ursäkt för skandalen kring den nedlagda tidningen News of the World.

Mediemogulen Rupert Murdoch har publicerat en ursäkt i sina tidningar i Storbritannien. Annonsen publicerades i lördagsnumret av sju tidningar.

I helsidesannonsen ber Murdoch om ursäkt för skandalen kring den nedlagda tidningen News of the World. Tidningen misstänks ha avlyssnat tusentals telefoner och mutat polisen i Storbritannien för att få information.

– Vi är ledsna för de allvarliga brott som skett. Vi är djupt ledsna för den smärta som alla inblandade tvingats stå ut med. Vi ångrar att vi inte redde ut saken snabbare, sägs det i annonsen.

Murdoch ska på tisdag höras av Storbritanniens parlament.

Höga chefer säger upp sig

På fredagen sade två av Murdochs nära medarbetare upp sig. Rebekah Brooks, tidigare chefredaktör på News of the World och Dow Jones -koncernens vd Les Hinton lämnade sina poster.

Hinton, 67, var chef för Rupert Murdochs brittiska dotterbolag News International mellan 1997 och 2005. Det är under den tiden som telefonavlyssning ska ha ingått i rutinerna på tidningen News of the World.

Hinton har under senare tid varit vd för News Corps dotterbolag Dow Jones. Bolaget ger bland annat ut Wall Street Journal.

Han har jobbat inom News Corp-koncernen i 50 år och har beskrivits som mediemogulen Murdochs högra hand.