Flera videon där de kidnappade estniska cyklisterna vädjar om hjälp publicerades under våren. Foto: Youtube

Frigivna ester på Frankrikes ambassad

Gruppen Haraket Al-Nahda Wal-Islah misstänks för kidnappningen. Hemliga krav på en lösensumma ska ha framförts.

Efter nästan fyra månader i fångenskap har de sju ester som i mars kidnappades i Libanon släppts, meddelar Estlands utrikesministerium på torsdagen.

– Arbetet för att befria dem genomfördes i samarbete mellan ester, libaneser och andra, säger talespersonen Minna-Liina Lind.

Enligt Estlands utrikesministerium befinner sig männen nu på Frankrikes ambassad i Libanons huvudstad Beirut. De lär alla vara vid god hälsa.

De sju esterna släpptes på torsdagen i staden Arsal i Bekaadalen. De kidnappades då de cyklade i Bekaadalen i Libanon i mars. De hade nyligen korsat den syriska gränsen när de fördes bort av beväpnade män.

Enligt ögonvittnen tvingades männen, i åldern 24 till 40, in i en paketbil under pistolhot. Männens cyklar och personliga tillhörigheter lämnades kvar på platsen.

Sedan dess har cyklisterna synts vädja om hjälp i filmklipp på internet.

Enligt vissa källor hade gruppen Haraket Al-Nahda Wal-Islah, som misstänks för kidnappningen, begärt en lösensumma för esterna. Offentligt har ingen lösensumma krävts.

Estland säger att alla detaljer kring männens befriande inte kommer att avslöjas. Kidnapparna misstänks vara en tidigare okänd grupp.

Den estniske presidenten Toomas Hendrik Ilves tackar både estniska och utländska myndigheter och uttrycker sin glädje i ett skriftligt meddelande.

"Jag har nöjet att till sju av våra landsmän säga: välkomna hem."