Franska författaren och journalisten Tristane Banon anklagar Strauss-Kahn för ett våldtäktsförsök. Foto: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / FRED DUFOUR

Tidningar: Åtalet mot Strauss-Kahn på väg att hävas

Den tidigare chefen för internationella valutafonden IMF Domique Strauss-Kahn kommer sannolikt att frias från sexbrottsåtalen i New York, rapporterade amerikanska tidningar på tisdagen.

Enligt källor som Wall Street Journal talat med lutar åklagaren mot att lägga ned åtalet. Orsaken är att hotellstäderskan som anklagar Strauss-Kahn för våldtäktsförsök inte anses vara trovärdig.

En anonym poliskälla uppger till New York Post att åtalet knappast kommer att leda till en fällande dom. Källan anser att städarens trovärdighet är så svag att åtalet saknar tillräcklig grund.

Strauss-Kahn hotas också av ett sexbrottsåtal i sitt hemland Frankrike

Den franska författaren och journalisten Tristane Banon anklagar Strauss-Kahn för ett våldtäktsförsök år 2003.

Banons advokat David Koubbi förnekar att beslutet att anmäla händelsen nu är bundet till att åtalet i New York ser ut att rinna ut i sanden.

–Även om anklagelserna i New York visar sig vara ogrundade, så är våra inte det. De är mycket väl grundade och bekräftade, sade Koubbi till tidningen L'Express.

Strauss-Kahn tillbakavisar anklagelsen och hans advokater överväger att dra Banon inför rätta för ärekränkning.