Foto: Lehtikuva

Åtalet mot Strauss-Kahn nära en kollaps

Rättsfallet mot Dominique Strauss-Kahn håller på att kollapsa, uppger New York Times. Tidningen skriver att åklagarna inte litar på hotellstäderskan som beskyller den förre IMF-chefen för sexövergrepp.

Tidningen bygger sin artikel på uppgifter från två källor med insyn i polisutredningen. De säger att även om den kriminaltekniska undersökningen visar att det har förekommit en sexuell kontakt mellan Strauss-Kahn och städerskan så hyser de inte tilltro till hennes redogörelse för omständigheterna. Hon ska upprepade gånger ha ljugit för utredarna, enligt rapporten.

Åklagarna ska under torsdagen ha träffat Strauss-Kahns jurister och diskuterat att avskriva brottsmisstankarna. Försvarsadvokaten Benjamin Brafman sade tidigare att hans klient ska inställa sig i domstolen i New York på fredagen för att försöka få villkoren för hans husarrest ändrade.

Strauss-Kahn greps 14 maj misstänkt för sexuella övergrepp på hotellstäderskan. Han släpptes mot en miljon dollar i borgen och hålls i husarrest i avvaktan på rättegång. Han övervakas elektroniskt och av beväpnade vakter.

Innan han greps var han påtänkt som socialisternas kandidat i den franska presidentvalet. Han avgick från posten som chef för Internationella valutafonden efter gripandet, men har hävdat att han är oskyldig.