"Det kommer bli lika våldsamt som i går"

Man får gå några kvarter bort från Syntagmatorget för att hitta ett öppet kafé på de vanligtvis så livliga paradgatorna i centrala Aten.

Det närmaste TT:s utsände hittar på onsdagen är Pauls kafé på Eleftheriou Venizelou, omgärdat av igenbommade bankpalats och lyxbutiker.

Chris Fotopoulos, den 28-åriga ägaren chefen på kaféet, berättar att man dock bara har öppet några timmar för att stänga efter lunch.

— Det kommer nog bli lika våldsamt som i går, om inte värre, spår han.

In i kaféet kommer enstaka byråkrater från de många regeringsbyggnaderna i området för att hämta sin croissant och plocka upp en kopp kaffe på vägen till jobbet.

Fotopoulos känner sig inte orolig för attacker mot kaféet.

— Om du inte blandar dig i vad som pågår behöver du inte vara rädd, säger han.

Utanför på gatan drar grupper av demonstranter förbi, med banderoller ihoprullade över axlarna, på väg till uppsamlingsplatser. Gatorna är avspärrade från trafik och bara enstaka bilar släpps in och ut.

Någon kilometer längre bort från torget samlar det kommunistiska fackförbundet Pame ihop anhängare för onsdagens stora marsch till Syntagmatorget. Bland deltagarna finns en oro för att vad man kallar anarkister ska blanda in sig i leden och använda tåget för att få igång kravaller.