Foto: Colourbox

Midsommarfirandet krävde flera liv

Åtminstone nio personer har omkommit under midsommarhelgen. Midsommaren har ändå gått lugnt till jämfört med föregående år.

Årets midsommarfirande har krävt klart färre dödsoffer än i fjol. Hittills är antalet dödsfall nio. I fjol omkom 23 personer på midsommaren. Fjolårets dödssiffra var den högsta på tio år.
Också i år sysselsattes polisen dessutom av rattfyllerister och misshandelsfall.

I år drunknade två personer, bägge på midsommaraftonen. Fyra personer dog i bilolyckor och två i bostadsbränder. En person blev knivhuggen till döds.

En person dog och tre personer skadades i en krock i Padasjoki i lördags. I Kouvola dog en person efter att ha kört mot ett träd sent i fredags. En medpassagerare skadades svårt.

Natten till lördagen dog en personbilsförare i en krock med en långtradare i Simo i Lappland. Olyckan inträffade strax före ett.

En ung man knivhöggs i Helsingfors natten till lördagen då en hemmafest urartade i Mosabacka. En 22-årig man högg en 18-åring i magen med kniv.

I Kronoby dog en medelålders man då han körde av vägen. Orsaken till olyckan är inte känd.

I Karstula i Mellersta Finland drunknade en medelålders man efter att hans båt kapsejsat. Han använde inte flytväst.

I Jakobstad dog en kvinna då ett frontmannahus i Västanpå brann på fredagskvällen. I Anttola i S:t Michel drunknade en medelålders man sedan han fallit ur sin båt.

En manlig person dog när ett frontmannahus brann i Kiuruvesi i Norra Savolax på söndagen. Räddningsverket uppger att det var en 61-årig man som bodde ensam i huset som omkom. Den döda hittades i en säng på bottenvåningen i huset, som led omfattande skador.