Hemmagjord bomb spärrade gångbro

En övergiven kanister med sladdar drog till sig uppmärksamheten och polis tillkallades. – Det är en riktig bomb, bekräftar kriminalkommissarie Markku Stenberg vid Helsingforspolisen.

Ett bombhot i Västra Böle ledde till att polisen spärrade av ett område vid Estersporten idag på morgonen. En övergiven kanister med sladdar drog till sig uppmärksamheten och polis tillkallades.

Kanistern hade placerats intill en vägg under gångbron som leder från Böle järnvägsstation till Västra Böle. När polisen granskade kanistern visade det sig att det var fråga om en hemmagjord bomb.

Kriminalkommissarien Markku Stenberg vid Helsingforspolisen säger att det fortfarande är oklart om det hade varit möjligt att åstadkomma en brand eller till och med en explosion med anordningen.

–Jag kan bekräfta att anordningen klassas som bomb, säger Stenberg.
Den egentliga undersökningen av anordningen har ännu inte inletts.

Ingen har gripits i fallet. Polisen har ännu inga vittnesmål som skulle kunna bidra till att identifiera personen som lämnat bomben, men bomben hade iakttagits redan vid 6-tiden påmorgonen.

Polisen anlände till platsen vid niotiden. En kanister med någon form av ledningar och applikationer hade fästs på en vägg i närheten av Bölebron i Västra Böle.

Platsen spärrades av medan polisen undersökte bomben. Polisen har inte fått veta om hotelser som skulle höra ihop med händelsen.

Fallet undersöks som försök till skadegörelse.