Forma Futuras andel i detaljplan diskuterades

Forma Futuras andel i planeringen i Vanda har bara varit elva planer av 90 under de senaste sex åren. Fullmäktige gav grönt för detaljplanen Myrbacka och Mårtensdal där Forma Futura deltagit i planeringen.

Ändringen av en detaljplan i Myrbacka och Mårtensdal diskuterades länge vid fullmäktige i Vanda på måndagen. Orsaken var arkitektbyrå Forma Futura som deltagit i planerngen av området. Arkitektbyrån har haft ett nära samarbete med mutmisstänkte Jukka Peltomäki som var biträdande stadsdirektör för stadsplanering och senare stadsdirektör en kort period i Vanda.

Vi mötet fick man också svar på frågor som ställts tidigare. Bland annat har stadens jurist granskat antalet planer där Forma Futura deltagit i planeingen och kommit fram till att av 90 planer på sex år har Forma Futura deltagit i elva.

Den nu aktuella detaljplanen omfattar utvidgningen av ett tätbebyggt småhusområde i Grönparken. De nya våningshusen placeras helt och hållet i planerat område medan en del av parkeringen placeras i ett närliggande grönområde. Som kompensation blir taket på parkeringen försett med gröna växter.
En del av bostadsområdet väster om Skrapbergsvägen förblir grönt på grund av att man hittat spår av flygekorre.