Dkärmdump/ Googlemaps

Man sköt från lägenhetsfönster i Borgå i natt

En man sköt i natt upprepade skott från ett fönster i en lägenhet i Gammelgård i Borgå. Polisen belägrade lägenheten. Dramat slutade med att mannen sköt sig själv.

En man avslossade i natt flera skott från ett fönster i en höghuslägenhet i Borgå. Polisen avgränsade området och uppmanade folk att hålla sig borta från området.

Polisen belägrade lägenheten som ligger på Slingervägen 14 i Gammelgård i Borgå under flera timmar och avslutades kring tvåiden på morgonen i dag, fredag.

Ingen skadades i skottlossningen.  Invånarna kan röra sig normalt i Gammelgård i dag, uppger polisen.

Tre poliser i fara, ingen skadades

Nödcentralen fick meddelande om att mannen hanterat vapen ovarsamt vid halv tio tiden på torsdag kväll. Två polispatruller åkte till platsen och försökte få kontakt med mannen i en lägenhet på sjätte våningen. Polisen försökte få kontakt med mannen men mannen sköt genom dörren, mot poliserna,  upprepade gånger.

Mannen meddelade att han inte kommer ut och uppmanade poliserna att försvinna. Per telefon fick polisen kontakt med mannen och polisen försökte förhandla med mannen. Även polisens specialtrupper var ppå plats. 

 Mannen sköt igen skott genom dörren, skott som även trängde igenom dörren till lägenheten på motsatt sida i trappan. Ingen skadades. 

Mannen fortsatte att skjuta, också genom fönstret. Han avlossade cirka 30 skott innan han tog sitt eget liv. Vid tvåtiden på morgonen gick polisen in i lägenheten och fann då mannen död. 

 Mannen hade ett jaktgevär, men inte licens.

Han var känd hos polisen från tidigare.