Lunchdisco är nya energikicken

Det är mitt på ljusa dagen och glasen innehåller bara äppelsaft, men DJ Lauri Soini lämnar ingen stillastående. Snart är fönstren immiga och lunchgästerna svettiga av dans - och fulla av energi för några timmar till på jobbet.

Disco mitt på ljusa dagen, i en intensiv timme och sedan tillbaka på jobb. Låter det som något som skulle få dig att orka bättre på jobbet?

Lunchdiscot Lunch beat ordnades nu för fjärde gången, den här gången i Berghäll. Frivilligrörelsen har inspirerat också restauranger och kontor att göra samma sak: låta folk skaka loss en stund.

– En del går ju på gym mitt under dagen, det går kanske att jämföra med det, säger Simo Vassinen som är en av organisatörerna.

Dansen ska ge dig en paus och du ska komma tillbaka till kontoret med mera energi än tidigare.

– Och alla har ju inte möjlighet att gå på nattklubb på natten, om man har små barn till exempel. Då kan man komma hit och dansa i stället, tycker Vassinen.

Lunch beat gör reklam via sociala medier och de anmälda får sedan adressen för discot per e-post. I dag deltog ungefär 60 personer och varendaste en dansade så svetten lackade.

Läs mera i morgondagens Hbl!