Bilkön blev lång i Esbo. Lehtikuva

Arrangören överväger ersättning för festivalen

Arrangören överväger ersättningar för förlorad biljett för alla dem som aldrig kom fram till festivalen. Nytt kaos väntas i dag.

Arrangörerna för Weekend-festivalen i Esbo överväger ersättningar från fall till fall. Sami Vepsäläinen som är en av arrangörerna säger till FNB att han ännu inte vet om man kan få biljettpengarna tillbaka.

Många festivalbesökare missade sina favoritband när de fastnade i trafikstockningen i flera timmar. Vepsäläinen säger att trafikstockningen uppstod när folk gav sig av till festivalområdet för sent.
–Utgångspunkten är ju den att om du ska flyga och missar flyget på grund av en trafikstockning är det inte så mycket att göra åt saken, säger han.

Vepsäläinen säger att arrangörerna gjort allt de kunnat för trafikarrangemangen. Arrangörerna förhandlade länge med Helsingforsregionens trafik och lyckades få dubbelt fler bussturer. Men det var inte nog och det informerade arrangören om på Facebook, säger Vepsäläinen.

Idag har arrangörerna lagt in flera egna bussar. Dessutom tänker de dirigera trafiken kraftigare.
Arrangörerna och polisen hoppas besökarna åker i väg till festivalområdet i god tid.
Minst 17000 personer väntas komma till festivalen idag.
Igår var bussarna överfulla och många festivalbesökare missade festivalen helt och hållet.

Under fredagskvällen svämmade Facebook över av ilskna rapporter från bilkön. Det fanns uppgifter om nio timmars väntan på vägen och någon berättade att taxametern visar 50 euro och att maskinen fortsätter att ticka.

Till fredagens konsert hade det sålts 25000 biljetter och en huvudartist var Skrillex från USA. Polisen säger till Helsingin Sanomat att en orsak till kaoset var bristen på parkeringsplatser.

På basis av antalet ordningsvakter väntade arrangörerna ursprungligen 25000 besökare under veckoslutet. Men den uppskattade publikmängden nåddes redan på fredagen.

Polisen uppmanar besökarna att reservera ordentligt med tid för att ta sig till festivalområdet och använda kollektivtrafiken eller dela bil.