Protest mot Wallin vid Riksdagshuset

Cirka hundra personer hade tagit sig till Helsingfors efter riksdagsledamot Pentti Oinonen (Sannf) upprop till demonstration mot försvarsminister Stefan Wallins (SFP) hantering av Dragsviksfrågan.

De flesta av demonstranterna hade en lång bussresa bakom sig. Många kom från orter där garnisoner kommer att läggas ned.

I sitt pressmeddelande påstod Oinonen att representanter från regeringspartierna skulle tala vid demonstrationen, men de var frånvarande. Däremot dök det upp många centerpartister och sannfinländare.

– Det finns redan en Tiitinenlista. Nu har vi också en Wallinlista som finns i ett kassaskåp någonstans. Varför fick inte riksdagen diskutera den reform som är så viktig för hela landet? sade riksdagsledamot Reijo Hongisto (Sannf).

Aimo Issakainen, ordförande för Norra Karelens reservistdistrikt, kom till demonstrationen från Joensuu.

– Wallin borde avgå, han har ljugit för mycket. Det värsta han har gjort är att ge dödsstöten åt Norra Karelens brigad. Där gjorde jag själv värnplikten en gång och jag har jobbat med försvarsuppgifter på brigaden.

Sini från Kauhava säger att hon är emot hela försvarsreformen.

– Kauhava stad har gjort egna uträkningar om Flygkrigsskolan och de ser väldigt annorlunda ut än de siffror som getts ut av Försvarsministeriet. Stefan Wallin borde ha varit öppnare med att han påverkat beslutet, men annars har jag inte något emot honom.